henüz değerlendirme yok
Kalkış 09:00 Bitiş 18:00
Günlük Tur
1 person
___
Gito yaylası, doğa tutkunları için mükemmel bir kaçış noktasıdır. Burada doğanın sunduğu huzuru, sessizliği ve güzelliği keşfedebilirsiniz. Yaylanın etrafındaki yemyeşil doğa, zirveden bakıldığında adeta resmedilmiş bir tabloyu andırır. Yaylanın özelliklerinden biri de sahip olduğu Bulut Denizi’dir. Bu deniz, adını bulutların yaylada oluşturduğu sisle almıştır. Zirveden aşağıya doğru bakıldığında, sisi andıran bulutların yaylanın üzerinde dans ettiğini görebilirsiniz. Gito yaylası, yürüyüş yapmak, doğanın içinde kaybolmak isteyenler için kaçırılmayacak bir deneyim sunuyor.
Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan bu yayla doğal güzellikleri ile giden kişilerin unutamayacağı bir tatil deneyimi yaşatmaktadır.Son dönemde Karadeniz’in doğal güzellikleri ve temiz hava sahası yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.İki dere arasında bulunan Elevit yaylası ziyaretçilerine temiz bir hava ile muhteşem bir doğa vaadetmektedir.
Fırtına Deresi veya eski adıyla bilinen Peruma, Doğu Karadeniz'de yer alan en hırçın akarsulardan birisi olup, Kaçkar Dağlarından Karadeniz'e akan derelerin birleşmesi ile oluşmuştur. Rize Ardeşen'in yaklaşık 2 km batısında Karadeniz'e dökülen Fırtına Deresi, 68 km uzunluğundadır. Üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına Deresi, raftinge elverişli parkurlara sahiptir. Nehirde sportif olta balıkçılığı yapılabilmektedir.
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bulunan Şenyuva(çinçiva) Köyü ilçe merkezine altı kilometre mesafe uzaklıktadır. Şenyuva Köyü Rize şehir merkezine mesafesi ise yaklaşık 38-40 kilometredir. Eski tarihi evleri,taş kemer köprüleri ve harika doğası ile muhteşem bir yer. Şenyuva köyü dağınık yerleşim şeklindedir her 4-5 mahalleden oluşmakta ve ortalama 10-13 haneden oluşuyor. Köyün içinde 17. yy. yapılmış tarihi köprü vardır. Aynı zamanda şenyuva köyü birçok dizi ve reklam çekimlerinin yapıldığı yerdir. Sevdaluk dizisinin tamamı bu köyde çekilmiştir. Çat vadisinde bulunan şenyuva köyü doğal oluşuyla turistlerin ilgi odağındadır. Yazın çok kalabalık olsada kışın yöre halkından başka kimseler olmaz.
Zilkale, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alan ve Fırtına deresi Vadisi'nde konumlanmış bir ortaçağ kalesidir. Kale, dış surlar, orta surlar ve iç kale olmak üzere üç bölümden oluşurken, sekiz burç ve bir gözetleme kulesi barındırır. Karadeniz'in eşsiz doğasında yer alan gerek tarihi gerek mimari açısından tam bir başyapıt. 14. veya 15. yüzyılda inşa edildiği düşünülen bu kale, dış surlar, orta surlar ve iç kale olmak üzere üç bölümden oluşur. Sekiz burç ve bir gözetleme kulesi, kaleyi kuşatan manzarayı izlemek için bize eşlik eder. Zilkale, 1. derece arkeolojik sit alanı olarak kabul edilir ve 2008-2010 yılları arasında gerçekleştirilen restorasyonlarla eski ihtişamına kavuşmuştur. Bulunduğu ilçesi Çamlıhemşin'e 15 km mesafededir.
Şimşir Ağacı; Şimşirgillerden olup yaprakları hep yeşil kalan bir süs bitkisidir. Şimşir ağaçları dünyada en sağlam ağaç olarak da bilinir. Şimşir kaşık ve tarak yapımında kullanılır. Çoğunlukla sık dallı bir çalı, bazen 10 metreye kadar boy salan bir ağaçtır. Yaprağının tepesi siyahtır. Bu ağacın kerestesinden de faydalanılır. Dünyada başka bir örneği olmayan bu alan büyüleyici atmosferi ile insanları etkilemektedir. Yol kenarında vadi boyunca uzanan şimşir ağaçları muazzam görüntüsüyle insanları kendine çekmektedir.
Gito Yaylası , son yıllarda gezginler tarafından keşfedilmiş, görmeye gelenlere can alıcı manzaralar sunan Rize’nin el değmemiş muhteşem bir yaylasıdır. Engebeli ve dik yoluna rağmen doğa tatili arayanların, nefes kesici bulut denizini görmek isteyenlerin, kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası olma yolunda ilerliyor.
Küçük bir gölü, doğal güzelliği ve eski tip özgün mimariye sahip evleriyle ünlü Badara Yaylası, ziyaretçilerin doğa yürüyüşü yaparak, temiz havanın ve bol oksijenin keyfini sürmesini sağlıyor. Yaylacılar ve yerel halk doğal güzelliğiyle öne çıkan yaylayı korumaya çalışıyor.
1800'lü yıllarda kurulan köyün eski adı Ermenice Dap olup "Düzlük" anlamına gelmektedir. Daha sonra "Çat" adını alarak köy statüsüne kavuşmuştur. Çat yolu çok kolay hemen Elevit Yaylası sonrası gidilebilecek bir konumda.Çok yüksek olmadığı ve yolu da çok zor olmadığı için yaz ve kış aylarında rahatlıkla çıkılabilecek bir yayla.Yükseklik 1200 metre civarlarında.
İki dere arasında bulunan Elevit Yaylası ziyaretçilerine temiz bir hava ile muhteşem bir doğa vaat etmektedir. Ülkemiz sınırları içerisinde mutlaka gezilip görülmesi gereken doğal güzellikler içinde yer almaktadır.
Evet, Genellikle soğuk oluyor. yanınıza kalın eşya almayı unutmayın :)
Yollar engebeli, uzun ve fazla virajlı olduğu için bu bebeğinizi etkileyebilir.
Tur süresince sizlerden kesinlikle ekstra ücret talep edilemez veya şuraya ekstra gezi yapacağız gibi sizleri yoran veya zora soksan bir yaklaşım asla olmayacaktır.
Turlarımızda rehberlik hizmetimiz mevcuttur, size danışmanlık sağlayan rehberimizle tur öncesinde ve sırasında sizleri bilgilendirmektedir.
Evet turlarımız da mola mevcuttur. Bu sayede genel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
Beklenmeyen kötü hava şartları durumun da tur iptal edilebilir.