Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları’nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları’nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Artvin ilinin Borçka sınırlarında kalan göl; ilçeye 27 kilometre uzaklıktadır. Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır. Biri büyük diğeri küçük iki gölden oluşan Karagöl’ün alanı yaklaşık 50.000 metrekare olup en derin yeri 25 metreyi bulmaktadır.

Karagöl, Doğu Karadeniz’in doğa harikalarından biridir. Bu sebeple yıl içinde çok fazla ziyaretçisi olmaktadır.

Heyelan sonucu oluşması nedeni ile suyun altında hala canlı ağaçlar bulunuyor. Avlanma yasak olduğu için bol miktarda yöreye özgü kırmızı pullu alabalık bulunan gölün, göç yolunda yer aldığı için eylül ayında çok sayıda da kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Ağaç kesiminin yasak olduğu bölgede yeşilin her tonuyla karşılaşmanın mümkündür.

Karagöl’ün adı, heyelan sonucu oluşan gölün suyunun renginin siyah olduğundan göle bu isim verilmiştir. Bakanlar Kurulu tarafından 2002 yılında bölge tabiat parkı olarak ilan edildi. Yeşilin bütün tonlarını görebileceğiniz doğası, bol oksijeni, şelalesi, köprüsü ile kendine hayran bırakıyor.

Tabiat parkı içerisinde oyun alanları ve kamp alanları da vardır. Bu alanlarda çadır kiralayabilir veya kendi çadırınızla kamp yapabilirsiniz ama göl kenarında kamp yapılmasına izin verilmiyor. Ayrıca burada doğa yürüyüşü de yapabilirsiniz.

Bu bölgede her yıl birçok şenlik ve etkinlik gerçekleşiyor. Karagöl yöresel müzik eşliğinde dans edip keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer. Ayrıca farklı yöresel lezzetlerin tadına da bakabilirsiniz.

Yapılabilecek diğer aktiviteler ise; Çoruh Nehri üzerinde olan enerji üretmek amacıyla inşa edilen Muratlı Barajını da ziyaret edebilirsiniz. Artvin’in Borçka ilçesine geçip doğal, tarihi ve turistlik yerleri de görebilirsiniz. Artvin şehrinin Arhavi ilçesine bağlı olan; iki bitişik kemerden oluşan Arhavi Çifte Köprü de yürüyüp, sonrasında Mençuna Şelalesinin serinliğinde en doğal fotoğrafları da çekebilirsiniz.